Barnen är vår framtid. Och även om det nu inte bara är de unga nyexaminerade eller avhoppade eleverna som är arbetslöshetens Sveriges ansikte finns det lösningar.
 

Genom praktikplatser skapas nya arbetsmöjligheter och vi får enkelt ut fler unga människor i arbetslivet. Med en praktikperiod som inslussning där arbetsuppgifterna är som om man vore en riktig anställd, får personen arbetslivserfarenhet – något som eftersöks i var och varannan platsannons.  Och något som är en stor och viktig faktor när det handlar om gemenskap och att känna att vi är en del av samhället. Detta sätt är något som fått regeringen att öppna landets plånbok och med en sedel på drygt 1 miljard skaffa 9500 praktikplatser nästa år och året därpå 4750 stycken.

En ljusare framtid

Hela stödet som regeringen vill satsa, för att motverka långtidsarbetslöshet, ligger på 2.1 miljarder kronor. Anställningsstödet kan bli permanent från 2014 och ger dig som arbetsgivare kraftig subvention. Något som borde få de flesta företagen att se stora vinst- och utvecklingsmöjligheter.

Ska vi leva i ett Sverige där vi tar hand om varandra och hjälper varandra ur en kris, gäller det för företagen att se potential i alla människor och att våga satsa på unga människor utan arbetslivserfarenhet samt människor som varit långtidsarbetslösa. www.salusansvar.se som är ett försäkringsföretag tar hand om alla era frågor så tryggheten på jobbet blir så bra som möjligt. Genom att kunna erbjuda en bra försäkring, kan även det locka unga och långtidsarbetslösa att vilja sig till just ert företag.

Varför är en praktikplats är så bra?

Det finns många anledningar till varför alla företag borde ställa sig fråga om de kan ta emot en praktikant för att lära upp och för att själv få ny kunskap. Här kommer några argument till varför:

  • Generationsväxling – genom en praktikplats får företaget in ung arbetskraft med nya tankar och annan syn på utvecklingen.
  • Visar att ni bryr er – genom att erbjuda praktikplats är ni ett företag som vill utvecklas och ständigt lära. Ni vill vara en del av samhället.
  • Utveckling – ung arbetskraft ger nya vinklar och kan få företaget att växa
  • Ekonomiskt – istället för att anställa en person direkt kan det vara bättre att ta in en hungrig person och sedan erbjuda de en fast tjänst.