Att vara ny inom företagsvärlden är inte helt lätt alla gånger. Att vara startup och kanske ha en riktigt bra idé men inte veta hur man ska omsätta det till en fungerande verksamhet och reella pengar kan vara riktigt jobbigt för en del. Därför gäller det att man förbereder sig så mycket som möjligt och ser till att man har möjlighet att få igång företaget just i starten, när det är som viktigast. Det gäller att inte tappa momentum där. Märker man till exempel att man har någon räkning som behöver betalas för att man ska kunna fortsätt accelerera kan man ta ett snabblån för att betala räkningen, man vet ju ändå att man kommer ha råd att betala tillbaka så fort affärerna rullar på bättre! På http://www.expresskredit.se/ kan man få lån till riktigt bra villkor. Och om man har möjlighet till det så kanske man kan se till att något annat företag eller en firma går in och hjälper en komma igång när man är i startup-fasen. Ett exempel på det är det svenska företaget Wrapp som fick hjälp investmentbolaget Greylock Partners för att komma igång. Svenska Dagbladet skriver om investeringen:

Det är investmentbolaget Greylock Partners, där Reid Hoffman är partner, som nu valt att satsa på svenska Wrapp. Investeringen, som är på 35 miljoner kronor, kommer att användas för att lansera tjänsten i Storbritannien och USA under det första kvartalet 2012 och därefter för bolagets fortsatta expansion i Europa.

Att få ett investmentbolag att gå in och finansiera är ju ett riktigt bra sätt att få pengar till starten, som oftast är den mest kritiska fasen. Så ge dig in i draknästet och se om någon vill investera i din idé!