På många arbetsplatser där man arbetar med kroppen, exempelvis inom äldrevården, finns idag en massagefåtölj. En sådan är ofta uppskattad av de anställda, men den har en stor nackdel: den är en maskin. En maskin är inte särskilt följsam, och kan inte känna av den som masseras. Därför har det blivit vanligt på senare tid att företag erbjuder de anställda företagsmassage.

Lika väl som tunga lyft kan vara skadligt för kroppen är det inte heller hälsosamt att arbeta länge med samma arbetsuppgifter, och utföra samma rörelser om och om igen. Tyvärr arbetar många av oss på kontor där vi sitter i samma ställning hela dagarna, och utför samma arbetsuppgifter. Vi är i lika stort behov av rehabilitering som de som arbetar på byggen.

Att skona kroppen handlar inte bara om att få massage, även om det är en bra idé. Framför allt handlar det om att stå så mycket som möjligt under arbetet, och även om att ha ergonomiska hjälpmedel för att inte drabbas av musarm, triggerfinger eller carpal tunnel syndrome, som samtliga kan slå till om man arbetar för mycket på kontoret och inte lyssnar på kroppens varningssignaler. Det är inte lika illa som stenlunga och asbestförgiftning, men det bör undvikas ändå.