Affärer, handel och e-butiker är olika sätt att hantera pengar på, det går in och går ut i form av utgifter för diverse saker. Men det finns också en del som de har gemensamt, som gör att deras affärer blir bra affärer. Hur man organiserar och hanterar sin kassa är nummer ett för att överhuvudtaget klara affärerna på ett strukturerat och ordnat sätt. Det började med en lag om kassaregister som till viss del var till för att skapa reda i skatteverkets siffror, men ett kassaregister är så mycket mer än till för myndigheter att hålla koll på din verksamhet. Det är ett sätt för dig att göra bra affärer.

2013 var det år som kassaregistret fick en egen lag för torghandeln och självklart har detta möts av protester då många ser det som att det tar bort själva charmen med knallar. Men om man ser förbi det och ser vad ett kassaregister faktiskt gör så är det en god idé att börja titta på leverantörer som kan leverera dessa register till kunderna, snabbt, smidigt och enkelt. Det har nämligen varit ett problem för många att de inte hunnit installera sitt register, då är det en bra idé att ta hjälp av Cash-it.se och på så vis få den installerad och klar. Därefter kan man bara se fördelarna med att organisera upp och strukturera sina affärer.

en kvinna i kassanAllt från restaurang till detaljhandel

Det är lätt att tro att det bara är de som säljer matvaror i sin butik som är i behov av ett kassasystem med integrerat system. Detta stämmer dock inte och många företagare har användning för systemen. Bland annat är det otroligt smidigt för en frisör att kunna ta betalt av sin kund och samtidigt kunna boka in en ny tid i samma system. Det gör arbetet enklare inte bara för frisören utan också för kunden. Fler exempel på hur man kan ha systemet integrerat i sin verksamhet:

  • -Restauranger har länge haft föråldrade kassasystem, det har varit återkoppling med kunden om exakt vad de åt och drack och faktiskt en hel del krångel för att kunna dela eller ens betala notan. Det gällde att servitrisen hade stenkoll på varje detalj och att kunden var helt ärlig. Idag är det dock betydligt enklare när en restaurangbesökare kommer in, de blir tilldelade ett bord som sedan servitrisen knappar in i kassaregistret. Där kan hon sedan lägga in beställd mat och dryck och sedan enkelt dra ut kvitto åt kunden, utan krångel.
  • -Alla butiker som säljer olika sorters varor har integrerat systemet på hur många produkter som finns på lager och kan enkelt beställa nytt när det börjar ta slut, ett smidigare sätt att sälja produkter helt enkelt.

Lätt att ha koll blir det för alla butiker och handlare som säljer någon sorts vara till kunder, det handlar bara om att man ska kunna se det på det sättet också. Det gäller att utnyttja det system som man idag måste ha och att köpa det bästa integrerade kassaregister som finns på marknaden och tillsammans med Cash-it berätta om era önskemål och behov. På så vis får man ut mer av sina affärer.