Att kasta sig in i restaurangbranschen är en dröm som många har, oavsett vad deras utbildning eller tidigare yrkesval har varit. Det är en dröm om frihet, att få vara sin egen chef och att slippa stå under någon annan helt enkelt. Flera tror att det bara är att köpa lokalen, anställa kocken och sedan köra, men det är så otroligt mycket mer än så bakom eget företagande och just att öppna restaurang.

Man har hört kollegan, den bekanta eller till och med sig själv säga ”det skulle vara kul att öppna eget” och det är helt klart restauranger vi talar om. Någon kanske har en pub i tanken medan någon annan en restaurang med full servering. Tyvärr har det blivit allt vanligare att man kastar sig in i branschen utan förberedelser eller erfarenhet och det slutar inte alltid lyckligt. Var noggrann med att följa alla de rekommenderade steg för hur man på smidigast sätt undviker en katastrof.

  • Ni behöver självfallet en lokal, ta inte bara en på måfå och är det svårt att hitta plats så måste du tyvärr vänta på att den rätta kommer in på marknaden. En restaurang är helt och hållet beroende av sitt läge för att dra matgäster och är därför det viktigaste beslutet du kan göra. Se till att köket är godkänt för restaurangverksamhet så slipper du bygga om allt för mycket.
  • Är det inte så noggrant med om du startar sprillans nytt eller tar över någons verksamhet? Jämför då nackdelar och fördelar mot varandra för att se vad som kommer att passa er bäst, det kan vara ett läge, typen av mat och kostnader som avgör.
  • Alla inköp till restaurangen är bäst att genomföra när allt har blivit godkänt. Det estetiska är viktigt för många matgäster och på http://www.matsilver.se/ kan  du hitta dina favoritbestick som gästerna ska äta med, för den exklusiva känslan.
  • Glöm inte alla tillstånd som ska ansökas om. Det är viktigt att ni kommer ihåg att rätten att servera alkoholhaltig dryck också kan dras tillbaka om ni inte sköter er. Detsamma gäller rätten att servera mat om det brister i skötseln.